Puppy info

 
 

Wij stellen hoge eisen aan de ouderdieren en fokken volgens de regels van de rasvereniging, de Nederlandse Vereniging Jack Russell Terriër en de Raad van Beheer op Kynologisch Gebied in Nederland. 

 Wij fokken zo af en toe een nestje en besteden hier veel tijd en aandacht aan. Voor de pups geboren worden met het kiezen van een verantwoorde ouder combinatie waar wij letten op gezondheid, karakter en schoonheid. Na de geboorte besteden we veel tijd en aandacht aan de verzorging en socialisatie van onze puppy’s. Op deze manier leggen wij de basis voor een stabiele en sociale Jack Russell Terriër.  Wanneer een pup met zijn nieuwe eigenaar mee gaat verwachten wij respectvolle opvoeding, zodat de gewenste eigenschappen kunnen uitgroeien en ongewenste eigenschappen zich niet zullen ontwikkelen. Wij adviseren dan ook een gehoorzaamheidscursus te volgen en te beginnen met een puppycursus als de pup de benodigde entingen heeft gehad.  

Als onze puppy’s tussen de 3 en 4 weken oud zijn, zijn ze oud en sterk genoeg om bezoek te ontvangen en kunt u ook kennis maken met onze andere honden.  Onze prioriteit ligt bij het zoeken naar een goede eigenaar die voldoende tijd, ruimte en aandacht heeft om een pup met liefde en zorg verder op te voeden. 
Wanneer de pups 8 weken oud zijn, mogen ze gaan verhuizen naar hun nieuwe familie als ze in Nederland blijven wonen. De pups zijn dan ingeënt, gechipt, meerdere keren ontwormd en geregistreerd bij de Raad van Beheer. 

Wij willen dat onze pup bij de juiste familie terecht komt, het uitzoeken en besluiten welke pup bij welke familie past wordt gedaan tussen de 6 en de 8 weken. Dit doen wij omdat vanaf deze leeftijd pas wat gezegd kan worden over karakter en temperament. Indien wij zelf een pup aanhouden, dan is de eerste keuze vanzelfsprekend voor ons. 
Alle pups zijn in het bezit van een FCI stamboom, DNA profiel, Europees dierenpaspoort, koopovereenkomst en informatief puppypakket. 

Wij verwachten van een potentiële nieuwe eigenaar dat hij of zij heel bewust en overwogen de keuze heeft gemaakt voor een Jack Russell Terriër, zo zijn wij ook zeer selectief in het kiezen waar onze puppy’s naar toe gaan.